Goda chanser till storfångst!

Det är korta avstånd ut till fiskeplatserna (15-20 minuter). Vi hjälper er givetvis med de senaste tipsen kring fiskeplatserna, dels genom ett stort sjökort vi har på plats där vi sätter färgade nålar och vi tillhandahåller självklart med sjökort och alla andra tips och trix på plats. Under åren har det fångats många olika arter t.ex. torsk, kolja, vittling, sej (storsej!) uer, havskatt, hälleflundra, marulk m.fl. Sommartid även makrill.

Helnessund ger goda chanser att få Hälleflundra och under förra säsongen fångades och återutsläpptes fler och större hälleflundra än det någonsin har gjorts i Helnessund. Även torsk och andra fiskarter i rekordformat simmar omkring i våra vatten och torskar över 20 kg är inte ovanligt.

image-frame
image-frame
image-frame
image-frame

Roliga fakta

Det händer mycket spännande under en säsong i Helnessund. Visste du tex att den längsta hälleflundra som fångades 2018 mätte hela 213 cm och fångades utav Stipo Lipovac. Under 2018 fångades och återutsläpptes rekordmånga hälleflundror i Helnessund, många stora runt 2 m! Den tyngsta torsken under säsongen drog ner vågen till hela 28 kg, och det drogs otroligt mycket stor torsk mellan 15-20 kg

Vad händer mer under en säsong? Se nedan för mer roliga fakta:

brödlimpor serveras

kilo kaffe kokas

resor rullar bussen

tim/natt sover Ola

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev, så missar du inga nyheter ifrån oss!