Öienbåtar

Vi fiskar från Öienbåtar 17,5ft med 4-takts 40 hk motorer. I båten är man 4 personer i varje båtlag. Vi parar ihop sällskap så att det oftast är 4 personer i varje båtlag.

Alltså bokar man 2 personer så kommer man paras ihop med 2 andra personer att dela båt och boende med, eller bokar man 3 personer så kan man få 1 ensamresenär med sig i båten och boendet.

Blir man ihopparad tillsammans med andra så måste man föra en öppen dialog mellan varandra för att kunna få den trevliga upplevelsen man har åkt upp till Helnessund för. Inget gäng tar kommandot över båten utan alla i båten kommer överens om vad som skall ske under dagen och veckan, detta brukar aldrig vara några problem för alla är ju i Helnessund för samma sak.

(Vill man INTE paras ihop med andra personer i båten eller boendet så kan man lösa ut dom andra platserna i båten eller rummet, men då till ordinarie listpris för resan och dom platser man vill lösa ut!)

Båtarna i Helnessund är utrustade med AIS, Kartplotter/ekolod (Garmin GPS Map 178C), huggkrok, flundrakrok/tailrep m.m. allt för att hjälpa dig att optimera fisket! Vid behov finns även extra fiskeutrustning att hyra på plats!

image-frame
image-frame

Roliga fakta

Det händer mycket spännande under en säsong i Helnessund. Visste du tex att den längsta hälleflundra som fångades 2018 mätte hela 213 cm och fångades utav Stipo Lipovac. Under 2018 fångades och återutsläpptes rekordmånga hälleflundror i Helnessund, många stora runt 2 m! Den tyngsta torsken under säsongen drog ner vågen till hela 28 kg, och det drogs otroligt mycket stor torsk mellan 15-20 kg

Vad händer mer under en säsong? Se nedan för mer roliga fakta:

brödlimpor serveras

kilo kaffe kokas

resor rullar bussen

tim/natt sover Ola

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev, så missar du inga nyheter ifrån oss!