Allmän info -guidning

Fr.o.m. säsongen 2017 ligger det en ny guidebåt i Helnessund. En Öien 620F med en Yamaha 60hk motor.

För att maximera er upplevelse hos hos så rekomenderar vi att ni bokar en guidning. En guidning varar under 6 timmar. Guiden som kör båten och guidar er är Johan på Helnessund Brygger.

I priset för en guidning ingår: 6 timmar på havet i en Öien 620F med en Yamaha 60 hk 4-takt,fullt utrustad med fiskbaljor att förvara fisken i, utrustning för C&R på hälleflundra, knivar, första förband, slutstädning utav båten mm. Märk väl att bensin till båten tillkommer! Så det enda ni behöver göra är att vara på plats vid båten på avtalad tid, hoppa i en ren och snygg båt, lyssna, lära och fiska. Efter avslutad guidning bär ni upp er fångst till rensrummet och börjar rensa den medans guiden städar ur och gör iordning båten för nästa sällskap.

Bokning utav guide sker enbart genom Fiskebussen per telefon 0708-993239 eller per mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och inte genom några andra kanaler eller direkt till guide, detta för att undvika dubbelbokningar.

Guideturer som skall bli av skall vara förbokade senast 1-2 veckor innan avfärd. All förbokad guidning genomförs utav guiden men på grund utav att guiden får sina bokningslistor 1 vecka i förskott och planerar sin tid efter dom listorna så kan han ej garantera att efterbokningar blir genomförda.

Prislista 2018

2 pers: 900:- Nok per person + bensin
3-4 pers: 700:- Nok per person + bensin
(Vid bokning av flera turer görs priset upp med guiden i förväg)

Varför boka en guidning?

Om ni är ovana Norgefiskare eller bara vill lära er lite mer om hur man fiskar i våra vatten runt Helnessund så rekomenderar vi att ni tar en guidning i början av veckan, på detta sätt förvärvar ni kunskap som kan användas under resten utav er vistelse hos oss.

Under tiden ni är ute så lär guiden (Johan) ut olika fisketekniker för respektive art man är ute efter samt i vilka olika områden man skall bedriva fisket. Man kan välja om man vill fiska t.ex. hälleflundra eller torsk mm, det är ni som kunder som styr vad ni vill fiska.

OBS: All Guidning sker i Helnessund Bryggers regi med Johan som guide. Betalning för guidning (EJ KONTANT, ENDAST KORTBETALNING) betalas direkt efter guidning till Helnessund Brygger och inte till Fiskebussen. Vi förmedlar bara denna tjänsten för Helnessund Brygger.


Hur bokar jag guidning?

Bokning utav guidning sker endast genom Fiskebussen på 0708-993239 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Boka helst er guidning i god tid innan avfärd med bussen så guiden kan planera sin vecka, men bokning kan även ske på väg upp med bussen eller på plats i Helnessund men då i mån av plats. Vi sätter upp veckans guidlista på anslagstavlan i hallen in till Feskarkroa direkt vid ankomst till Helnessund och även där kan ni efterboka guidning i mån av plats.

Roliga fakta

Det händer mycket spännande under en säsong i Helnessund. Visste du tex att den längsta hälleflundra som fångades 2017 mätte hela 202 cm och fångades utav Stipo Lipovac. Under 2017 fångades och återutsläpptes rekordmånga hälleflundror i Helnessund, många stora runt 2 m! Den tyngsta torsken under säsongen drog ner vågen till hela 22 kg, och det drogs otroligt mycket stor torsk mellan 15-20 kg

Vad händer mer under en säsong? Se nedan för mer roliga fakta:

brödlimpor serveras

kilo kaffe kokas

resor rullar bussen

tim/natt sover Ola

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev, så missar du inga nyheter ifrån oss!