Avreseort

Bussen avgår först ifrån Säve kl 09.00 (Bönekullevägen 2). (Väljer man att hoppa på bussen i Säve så tillkommer en transferavgift på 200 kr som betalas direkt till bussbolaget via Swish.) Bussen kör E6:an upp till en avtagsväg innan Uddevallabron, där den svänger in på 44:an. Vidare på 45:an och till den gamla depån i Brålanda.

Från Brålanda (Göteborgsvägen 9), mitt emot Rasta, kommer bussen att avgå kl 11.00. Kommer du söderifrån är det vid bussgarage norr om Qstar. Var på plats i god tid för att undvika förseningar!
Visa karta för Brålanda

Parkering

Parkering Säve:
Inhägnat område. Det kostar 200kr/vecka och bil. Betalning sker via Swish till busschaufför.

Parkering Brålanda:
Parkeringsmöjlighet finns vid bussgaraget i Brålanda. Observera det är ej inhägnat område. Det kostar 100kr/vecka och bil. Betalningen skall ske kontant till personal på plats vid avresa.

Matstopp på vägen

Både på dit-och hemresan till Helnessund kommer vi att stanna vid ett par tillfällen för att äta. Maten betalas av resenären själv vid dessa tillfällen, och ingår alltså ej i resans pris. OBS! Inget frukoststopp på uppresan. Vi rekommenderar att ni handla er egen frukost på Willys i Mora när vi stannar där.

image-frame
image-frame
Hyra spö

Vill tillhandahåller ny och modern utrustning för den som vill hyra utrustning under sin resa. Väljer man att hyra utrustning så kostar det 550:- per vecka. Uthyrningsutrustningen består utav spö/rulle/lina, inte pilkar, jiggar mm. Väljer man att hyra utrustning på sin resa skall detta meddelas minst 2 veckor innan avfärd.

Allergier

Om du är laktos eller gluten-intollerant och behöver specialkost, då måste du kontakta oss och meddela detta senast 2 veckor innan ditt avresedatum. Det är endast laktos/gluten-fri kost som vi kan tillhandahålla, tyvärr inte andra alternativ såsom tex vegansk kost etc.

Maila eller ring oss och invänta att vi ger en bekräftelse på att vi mottagit denna info ifrån dig.

Vi beställer alla råvaror veckan innan resan, därför är det väldigt viktigt att information om eventuell laktos eller gluten-allergi når oss i god tid. Annars har vi ingen möjlighet att ordna med specialkost.

Pass

Norge har sedan hösten 2015 infört förstärkt gränskontroll. Det har tidigare räckt att kunna uppvisa giltig ID-handling såsom körkort, men för att vara på den säkra sidan rekommenderar vi att du tar med ditt pass.

Vi hänvisar dig till att kontakta Norska ambassaden om du har frågor kring vilka passregler som gäller just vid ditt avresedatum,
Du kan även läsa lite info här.

Vi hälsar dig varmt välkommen på din resa, och hoppas du får en händelserik och trevlig vecka tillsammans med oss i Fiskebussen!

Viktig info 2019

Liksom förra säsongen så är det bussbolaget Ellös Buss som kör våra resor. Bussen avgår först från Säve kl 09.00 (Adressen är Bönekullevägen 2), och avgång från Brålanda är ca kl 11.00. Detta innebär att vi är uppe i Helnessund ca kl 10.00 på söndagen, och har en hel dag med fiske framför oss.

Vid ankomst till Helnessund serveras en lättare lunch, och därefter middag vid 19. Hemresan från Helnessund är ca 08.30 och bussen beräknas vara i Brålanda ca 06.30 på lördagen.

Transfer från Säve

Vill man så finns möjlighet att hoppa på bussen redan i Säve på avresedagen ca kl 09.00. Men då kommer det nya bussbolaget att ta ut en extra ”transferkostnad” på
200 kr/person för streckan Säve/Brålanda. Denna kostnad betalas direkt till bussbolaget vid påstigning via Swish. Detta för att resans pris på 7600:- redan är satt för sträckan Brålanda – Helnessund, men som en extra service från bussbolaget så erbjuds att kunna åka med redan från Säve för de som vill.

Våra tider

Här finns tidtabell med tidsangivelser för både upp och hemresa. Observera att tiderna ungefärliga

Vid frågor kontakta oss:
Resekoordinator, Fiskebussen: 0708 - 99 32 39

Ladda ned tidtabell i PDF-format

Avgång (mot Helnessund)
 • 09.00 Avgång Säve (+200 kr i transferavgift)
 • 11.00 Avgång Brålanda
 • 14.00 Sunne
 • 16.30 Mora (Middag - självkostnadspris)
 • 21.00 Brunflo
 • 24.00 Vilhelmina
 • 06.00 Rökland
 • 10.00 Ankomst Helnessund
Hemresa fredag
 • ca 08.30 Avresa Helnessund
 • 12.00 Rökland
 • 17.30 Vilhelmina (Middag - självkostnadspris)
 • 22.30 Ytterhogdal
 • 03.30 Sunne
 • 06.30 Ankomst Brålanda
 • 08.30 Ankomst Säve

Roliga fakta

Det händer mycket spännande under en säsong i Helnessund. Visste du tex att den längsta hälleflundra som fångades 2018 mätte hela 213 cm och fångades utav Stipo Lipovac. Under 2018 fångades och återutsläpptes rekordmånga hälleflundror i Helnessund, många stora runt 2 m! Den tyngsta torsken under säsongen drog ner vågen till hela 28 kg, och det drogs otroligt mycket stor torsk mellan 15-20 kg

Vad händer mer under en säsong? Se nedan för mer roliga fakta:

brödlimpor serveras

kilo kaffe kokas

resor rullar bussen

tim/natt sover Ola

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev, så missar du inga nyheter ifrån oss!