Avreseort

Bussen avgår först ifrån Göteborg/Säve kl 09.00. (Väljer man att hoppa på bussen i Göteborg så tillkommer en transferavgift på 200 kr som betalas direkt till bussbolaget.) Bussen kör E6:an upp till en avtagsväg innan Uddevallabron, där den svänger in på 44:an. Vidare på 45:an och till den gamla depån i Brålanda.

Från Brålanda (Göteborgsvägen 9), mitt emot Rasta, kommer bussen att avgå kl 11.00. Kommer du söderifrån är det vid bussgarage norr om Qstar. Var på plats i god tid för att undvika förseningar!
Visa karta för Brålanda

Parkering

Parkeringsmöjlighet finns, vid bussgaraget i Brålanda. Observera det är ej inhägnat område. Det kostar 100kr/vecka. Betalningen skall ske kontant direkt till busschauffören innan avresa.

Matstopp på vägen

Både på dit-och hemresan till Helnessund kommer vi att stanna vid ett par tillfällen för att äta. Maten betalas av resenären själv vid dessa tillfällen, och ingår alltså ej i resans pris.

image-frame
image-frame
Hyra spö

Vill tillhandahåller ny och modern utrustning för den som vill hyra utrustning under sin resa. Väljer man att hyra utrustning så kostar det 500:- per vecka. Uthyrningsutrustningen består utav spö/rulle/lina, inte pilkar, jiggar mm. Väljer man att hyra utrustning på sin resa skall detta meddelas minst 1 vecka innan avfärd.

Allergier

Om du är laktos eller gluten-intollerant och behöver specialkost, då måste du kontakta oss och meddela detta senast 2 veckor innan ditt avresedatum. Det är endast laktos/gluten-fri kost som vi kan tillhandahålla, tyvärr inte andra alternativ såsom tex vegansk kost etc.

Maila eller ring oss och invänta att vi ger en bekräftelse på att vi mottagit denna info ifrån dig.

Vi beställer alla råvaror veckan innan resan, därför är det väldigt viktigt att information om eventuell laktos eller gluten-allergi når oss i god tid. Annars har vi ingen möjlighet att ordna med specialkost.

Pass

Norge har sedan hösten 2015 infört förstärkt gränskontroll. Det har tidigare räckt att kunna uppvisa giltig ID-handling såsom körkort, men för att vara på den säkra sidan rekommenderar vi att du tar med ditt pass.

Vi hänvisar dig till att kontakta Norska ambassaden om du har frågor kring vilka passregler som gäller just vid ditt avresedatum,
Du kan även läsa lite info här.

Vi hälsar dig varmt välkommen på din resa, och hoppas du får en händelserik och trevlig vecka tillsammans med oss i Fiskebussen!

Viktig info 2018

Inför säsongen 2018 så har vi ett nytt bussbolag som kör våra resor, Ellös Buss. Vi kommer tidigarelägga avfärden från Brålanda. Ny tid för avgång från Brålanda är ca kl 11.00. Detta innebär att vi är uppe i Helnessund redan ca kl 10.00 på söndagen och har en hel dag med fiske framför oss.

Vid ankomst till Helnessund serveras en lättare lunch, och därefter middag vid 18-19. Även hemresan tidigareläggs. Vi åker ifrån Helnessund ca 09.00 och beräknas vara i Brålanda ca 06.30 på lördagen.

Transfer från Göteborg

Vill man så finns möjlighet att hoppa på bussen redan i Göteborg på avresedagen ca kl 09.00. Men då kommer det nya bussbolaget att ta ut en extra ”transferkostnad” på
200 kr/person för streckan Göteborg/Brålanda. Denna kostnad betalas direkt till bussbolaget vid påstigning. Detta för att resans pris på 7300:- redan är satt för streckan Brålanda – Helnessund, men som en extra service från bussbolaget så erbjuds att kunna åka med redan från Göteborg för de som vill.

Våra tider

Här finns tidtabell med tidsangivelser för både upp och hemresa. Observera att tiderna ungefärliga

Vid frågor kontakta oss:
Resekoordinator, Fiskebussen: 0708 - 99 32 39

Ladda ned tidtabell i PDF-format

Avgång (mot Helnessund)
 • 09.00 Avgång Göteborg (+200 kr i transferavgift)
 • 11.00 Avgång Brålanda
 • 14.00 Sunne
 • 16.30 Mora (Middag - självkostnadspris)
 • 21.00 Brunflo (Mellanmål, korv & bröd samt dricka kan köpas på bussen)
 • 24.00 Vilhelmina
 • 06.00 Rökland (Frukost - självkostnadspris)
 • 10.00 Ankomst Helnessund
Hemresa fredag
 • 09.00 Avresa Helnessund
 • 12.00 Rökland
 • 17.30 Vilhelmina (Middag - självkostnadspris)
 • 22.30 Ytterhogdal (Mellanmål, korv & bröd samt dricka kan köpas på bussen)
 • 03.30 Sunne
 • 06.30 Ankomst Brålanda
 • 08.30 Ankomst Göteborg

Roliga fakta

Det händer mycket spännande under en säsong i Helnessund. Visste du tex att den längsta hälleflundra som fångades 2017 mätte hela 202 cm och fångades utav Stipo Lipovac. Under 2017 fångades och återutsläpptes rekordmånga hälleflundror i Helnessund, många stora runt 2 m! Den tyngsta torsken under säsongen drog ner vågen till hela 22 kg, och det drogs otroligt mycket stor torsk mellan 15-20 kg

Vad händer mer under en säsong? Se nedan för mer roliga fakta:

brödlimpor serveras

kilo kaffe kokas

resor rullar bussen

tim/natt sover Ola

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev, så missar du inga nyheter ifrån oss!