Tullregler - utförsel av fisk
Det finns strikta regler för export av fisk från Norge. Här är en punkt-för-punkt-sammanfattning av de uppdaterade bestämmelserna, men du måste också läsa och bekanta dig med den fullständiga dokumentationen som du hittar genom att följa länkarna nedan.
Följ dessa länkar för att läsa hela artikeln om:
Du måste skriva ut dokumentet innan du återvänder hem, och du måste se till att det stämplas och undertecknas av företaget.
De personer som anges i dokumentet skall tas med när fisken förs ut ur landet.
- År 2026 är exportkvoten upp till 15 kilogram fisk eller fiskprodukter per registrerad fiskare, upp till 2 gånger per år.
- För att få en exportkvot måste fiskare vara 12 år gamla och ha vistats hos och fiskat under beskydd av ett registrerat turistfiskeföretag.
- Exportkvoten inkluderar all fångad saltvattenfisk, inklusive troféfisk och betesfisk. Sötvattenfisk, såsom lax, öring och röding, är undantagna från exportkvoten.
- Din fångst måste rapporteras varje dag, och alla fångster måste rapporteras innan turistfiskeföretaget kan utfärda den dokumentation som ger dig rätt att exportera. Du ansvarar för att registrera din fångst i ett digitalt loggsystem som du får tillgång till när turistfiskeföretaget har registrerat dig i systemet.
- Det är ditt ansvar att ta med korrekt dokumentation för export av fisk. Se till att du är registrerad i fisketurismföretagets loggsystem (yesfish, etc.) och att du registrerar din fångst varje dag du är ute och fiskar. Se också till att turistfiskeföretaget skriver ut och signerar den dokumentation du behöver för att ta ut fisken ur landet.
- Böter för att ta ut oregistrerad fisk ur Norge är 8 000 NOK, plus 200 NOK per kilo fisk eller fiskprodukt. Dessutom kommer fisken att konfiskeras.
- Helnessund Brygger är ett godkänt turistfiskeföretag.
Följ dessa länkar för att läsa hela artikeln om:
Du måste skriva ut dokumentet innan du återvänder hem, och du måste se till att det stämplas och undertecknas av företaget.
De personer som anges i dokumentet skall tas med när fisken förs ut ur landet.